Ondernemen

E-invoicing wat moet ik er mee, geen zorgen Exact lost het voor je op!

e-invoicing
De druk rondom e-invoicing neemt toe. De overheid heeft de verplichting voor e-invoicing op de Business to Business markt al enige tijd geleden aangekondigd. Toch blijft dit onderwerp voor veel ondernemers nog steeds een vreemde eend in de bijt.

In deze blog vragen we een aantal prangende vragen aan Coen Scheurwater, Principal Commercial Product Manager bij Exact.

Moet je je zorgen maken als ondernemer?

Nee, het belangrijkste wat je moet onthouden is dat Exact je zal helpen om aan de eisen van de overheid te voldoen. Wil je mee zijn met de toekomst? Klik hier voor ons stappenplan.

Is het dan alleen een verplichting? En kan ik het wel?

Nee, we zouden zeggen zie het vooral als kans. De betrouwbaarheid van facturatie via het Peppol-platform neemt snel toe in vergelijking met de huidige methoden. 

Ja natuurlijk, als Exact zorgen we voor dat de functionaliteiten beschikbaar zijn in de software. Maar daarnaast ontwikkelen we ook een speciale onboarding zodat je heel snel up and running bent.  Bij Exact begrijpen we dat elke onderneming unieke behoeften heeft, ongeacht of je een kleine startup of een grotere speler op de markt bent. 

Of je nu op zoek bent naar een basisoplossing voor e-invoicing of een uitgebreid pakket met geavanceerde functionaliteiten, onze flexibele formules zijn ontworpen om te voldoen aan jouw specifieke eisen en groeitraject. Krijg een voorproefje van hoe je e-facturen verstuurt in Exact Online: bekijk de serie 'Boekhouden voor Beginners'.
Met de verplichting van Peppol wordt de ambitie van een digitale administratie eindelijk werkelijkheid. Hierdoor bespaar je tijd en beschik je als ondernemer altijd en overal over het juiste inzicht,
Coen Scheurwater | Principal Commercial Product Manager bij Exact

Zijn er nu al voordelen te behalen met e-invoicing?

E-facturatie biedt tal van voordelen voor bedrijven. We lijsten ze nog even kort samen:

-    Vermindert papiergebruik en draagt bij aan duurzaamheid,
-    Minimaliseert fouten in facturen, zoals typfouten of onjuiste berekeningen, door het facturatieproces te automatiseren,
-    Verbetert de cashflow door snellere betalingen te faciliteren, aangezien facturen direct worden verwerkt zonder manuele invoer,
-    Bespaart kosten en tijd zowel voor verzender als ontvanger,
-    Betere bescherming tegen factuurfraude in combinatie met Peppol,
-    Exact ondersteunt nu al Peppol. Het is ook nodig want we zien nu al klanten het verplichten om via Peppol verkoopfacturen te versturen. 

Onze e-invoicing oplossing is speciaal ontworpen om de overgang naar elektronische facturatie zo soepel mogelijk te maken. Maar dat is niet alles. We zijn constant bezig met verbeteringen om nog meer voordelen te bieden.  

Wil je nu al Peppol gebruiken? Lees meer over elektronisch factureren via Peppol inschakelen.
De integratie van Peppol in Exact Online automatiseert taken en zorgt voor tevredenheid. Sylvain Dubois van Tax Hainaut Consulting benadrukt het belang van proactief handelen voor succes en moedigt collega's aan om vrijwillig voor Peppol te kiezen. Hij gelooft dat het omarmen van verandering cruciaal is voor toekomstig succes.
Sylvain Dubois | Hainaut Tax Consulting

Conclusie

Onthoud vooral de we de uitdagingen waar jullie voor komen te staan voor jullie willen oplossen. Dat doen we dag in dag uit meer dan 2.000 collega’s en in nauwe samenwerking met veel partners en overheidsinstellingen. 
 
We zien je graag tegemoet op Exact Live, het bedrijfssoftware evenement van het jaar, dat plaatsvindt op 20 november in de Brabanthal in Leuven. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over e-invoicing, onze softwareoplossingen en de impact op jouw bedrijf.  Schrijf je alvast hier in. 

Kan je niet wachten tot 20 november? Lees dan ook zeker even deze whitepaper en ontdek de mogelijkheden van Peppol en hoe je kan genieten van de voordelen die e-invoicing te bieden heeft.
BE Select your country