Accountancy

Als accountant je klanten nú al helpen met e-facturatie? Zo doe je het!

Wilco Kraaij legt uit hoe je als accountant je klanten nú al kan helpen met e-facturatie

Tijdens het exclusieve Spotlight Diner in Brussel kondigde Product Line Director voor Accountancy, Wilco Kraaij, aan dat wij klaar zijn voor e-facturatie. Dat is op zich geen nieuws, want sinds 2018 biedt onze software al toegang tot het Peppol-netwerk. Maar tijdens het diner heeft Wilco verteld dat je als accountant je klanten nú al kan helpen met de overstap naar Peppol. In dit blog legt hij uit hoe jij je ondernemers ‘Peppol Proof’ maakt, ruim voor de deadline.

Veilig e-facturen versturen

Exact Online biedt toegang tot het Peppol-netwerk voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van e-facturen met andere bedrijven en overheden. Het versturen van e-facturen via Peppol is hiermee niet alleen toegankelijk voor jouw kantoor, maar ook voor de klanten met wie je samenwerkt. Zo versturen ondernemers via Exact Online eenvoudig professionele e-facturen die automatisch in de boekhouding worden verwerkt.

Naadloos digitaal samenwerken

Mijn[Kantoor] is de digitale samenwerkingstool voor boekhoudkantoren en hun klanten. Je werkt samen in één omgeving en ervaart de voordelen van een geïntegreerd platform. Van pre-accounting tot real-time inzicht. Via deze krachtige tool laat je klanten documenten digitaal aanleveren, kun je online communiceren (in de context van een boeking), bied je actueel inzicht en werk je aan de opbouw van het volledige klantdossier. Maar vooral: je faciliteert als kantoor een vlotte facturatie via Peppol, zowel voor de verkoopfacturen als de aankoopfacturen.

Eenvoudig factureren

Mijn[Kantoor] laat ondernemers zelf offertes, facturen en herinneringen aanmaken en versturen in hun eigen lay-out, ook via de app. Facturen worden direct verwerkt in de boekhouding en het bedrijfsresultaat.

Voordelen:
  • Je maakt en verstuurt eenvoudig e-facturen via Peppol;
  • je facturen worden automatisch verwerkt in de boekhouding;
  • je krijgt een notificatie bij een ontvangen factuur;
  • je hebt inzicht in de status van iedere factuur, voor een accurate opvolging;
  • je mag gerust zijn: je voldoet aan de e-facturatieverplichting;
  • je bespaart tijd, verbetert de efficiëntie en versnelt de betaling.

Wat kan jij nu al doen?

Stap 1: registreer je op Peppol

Om te beginnen is het belangrijk dat je je registreert op het Peppol-netwerk. Dat kun je doen vanuit jouw eigen Exact-omgeving. Wil je weten hoe je het snelst kunt registreren via Exact Online? Klik dan hier.

Stap 2: laat je klanten registeren op Peppol

Mijn[Kantoor]-gebruikers kunnen zich voor hun eigen administratie registreren via Mijn profiel > Elektronisch factureren. Zo kunnen ze vanaf nu ook facturen versturen en ontvangen via Peppol.

Stap 3: verstuur je eerste factuur via Peppol

Tijd om je eerste factuur te versturen via Peppol! Zodra je een verkoopfactuur hebt aangemaakt, klik je op 'Versturen via Peppol'. Als je een e-factuur ontvangt, krijg je hierover een melding via e-mail.

Aan de slag

Wil je jouw klanten nu al helpen met e-facturatie? Kies dan voor een van de ‘Samenwerken klantadministraties’-abonnementen. Je werkt naadloos digitaal samen én profiteert ook van realtime en veilige e-facturatie dankzij Peppol. Verras je klanten met deze innovatieve oplossing en help hen vooruit.

BE Select your country